blog

WK en ONK zandsculpturen in Zuidlaren

Het WK en ONK zandsculpturen in het Sculpturepark in Zuidlaren is een ware belevenis voor jong en oud. Er is van alles te beleven vanaf 6 december.

Van 6/m 14 december vindt het Wereld Kampioenschap Miniatuur Zandsculpturen plaats voor professionals. Hierbij strijden een aantal landen om de mooiste zandsculptuur. Hierna vindt van 16 t/m 21 december het Open Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen voor amateurs plaats. Tot slot is er van 16 december t/m 30 januari de Expositie World Wide Christmas.

WK

Tijdens het WK nemen 8 professionele kunstenaars het tegen elkaar op om de mooiste zandsculptuur te bouwen. Het thema is “World Wide Christmas”.

ONK

Na het WK vindt het ONK plaats. Ook hierbij is het thema “World Wide Christmas”.

Thema: World Wide Christmas

Dit jaar is het de bedoeling dat de zandkunstenaars zandsculpturen maken in het thema World Wide Christmas. Dit houdt in dat de zandsculptuur moet uitbeelden op welke manier kerst over de hele wereld wordt gevierd.

Op 14 december zal de jury de winnaar bekend maken en tot wereldkampioen uitroepen. Alle sculpturen die gemaakt zijn kunnen bewonderd worden vanaf 14 december tot en met 30 januari in de expositie “World Wide Christmas”.

Het Sculpturepark is zelfs geopend op Eerste en Tweede Kerstdag. Vergeet niet om je tablet mee te nemen! Wil je graag overnachten in de buurt? Dat kan, je kunt hierbij verblijven op een van de Landal Vakantieparken in de buurt.