blog

Wie wordt Hollands Next Top Model?

hollands next top model

Op maandag 31 augustus is het nieuwste seizoen Hollands Next Top Model weer begonnen. De spannende strijd over wie het nieuwe topmodel wordt, vindt nu al voor de 8e keer plaatst.

Ontstaan van de serie

Hollands next top model vond het eerst plaatst in 2006. Het idee komt echter niet van Nederlandse bodem. Het oorspronkelijke programma komt namelijk uit Amerika (America’s next top model). In 2003 werd daar het eerste seizoen gemaakt op een idee van Tyra Banks, die tevens het programma presenteert en als hoofd jurylid optreed. Ze wilde dit programma maken om jonge meiden een kans te maken door te breken als model. Zelf is ze begonnen met niks en heeft veel moeite moeten doen om als model aan het werk te kunnen. Omdat ze weet hoe zwaar het kan zijn wil ze de meiden laten zien hoe het is en de kans geven om een goede start te maken. Ondertussen is het programma door 54 landen overgenomen. Van deze landen zijn er 16 die actief zijn en dit jaar een nieuw seizoen uitzenden.

Vaste onderdelen van de show

Elk seizoen zijn er een paar elementen die terugkeren in de serie.Van tevoren kunnen de meiden dus al een beetje weten waar ze aan toe zijn.

Metamorfose
Ergens aan het begin van de serie krijgen de deelnemers te horen dat ze een make-over krijgen. Hierbij is het altijd maar de vraag wat de stylisten met ze gaan doen. Hierbij moet vooral gedacht worden aan het haar dat veranderd wordt. Hierbij worden altijd wel wat traantjes gelaten, omdat de lange lokken toch echt aan de schaar moeten geloven. In sommige gevallen krijgen de meiden ook andere ingrepen cadeau. Vooral in de Amerikaanse serie is dit iets dat vaker voorkomt. Denk hierbij een een gebit dat wordt verbeterd, of een huidbehandeling tegen acne.

Catwalk
Het lopen op de catwalk kan natuurlijk niet ontbreken als je model wilt worden. De deelnemers krijgen extra lessen voor het lopen op de catwalk. Dit kan gebeuren in alle soorten looks. De ene keer mogen ze in een show lopen met bruidsjurken en de ander keer lopen ze in de finale in prachtige lingerie.

hntm-lingerie

Finale Hollands next top model 2014

Opdrachten
Door het seizoen heen worden er opdrachten gegeven. Met deze opdrachten kunnen de meiden leuke prijzen winnen, of voordelen op de andere deelnemers. Zo kan er een opdracht zijn om zo snel mogelijk een aantal castings langs te gaan en kan degene die de meeste castings ook echt geboekt heeft een collectie kleding van alle designers krijgen. Of door het beste een make-up look te maken kan er een telefoongesprek naar huis gewonnen worden.

Fotoshoots
Een ander onderdeel van model zijn is natuurlijk een fotoshoot. Om de meiden te testen krijgen ze niet alleen normale shoots, maar zullen ze ook in barre omstandigheden een mooie foto moeten kunnen neerzetten. Door bijvoorbeeld van een hoge klif af te duiken, of tijdens het onder water poseren. Van deze shoot wordt per deelneemster de mooiste foto uitgekozen om in de eliminatie te gebruiken.

Eliminatie
Elke aflevering vindt er een eliminatie plaats. Er kan tenslotte maar 1 iemand de show winnen. De jury bekijkt en bespreekt de voortgang per deelnemer en bekijken de foto die dezelfde week gemaakt is. Degene met de slechtste foto of minste vordering moet haar spullen pakken en direct het pand verlaten. In de finaleshow blijven er 4 meiden over die op live tv met elkaar nog een laatste keer strijden voor de titel van Hollands Next Top Model

Drama

Wat gebeurt er als je 12 tot 15 meiden bij elkaar zet in 1 huis terwijl ze een prijs willen winnen? Juist; drama. Elk seizoen zullen naast de modellenactiviteiten ook genoeg snauwen en ruzies om de oren vliegen. De modellenwereld staat er al om bekend dat deze hard is en modellen nogal sterallures kunnen hebben. Opzich is de wedstrijd hier dus een goede oefening op om te kijken hoe goed je jezelf kan blijven.