blog

Waarom de tango zo speciaal is

Als wij het hebben over de tango, dan hebben we het over de Argentijnse tango die haar oorsprong vond aan het einde van 19e eeuw. Aan de Rio de la Plata zag de eerste Argentijnse tango het daglicht en de rest is, zoals ze dat zo mooi zeggen, geschiedenis. De Argentijnse tango heeft op haar beurt geboorte gegeven aan de ballroomtango, maar ondanks haar overeenkomsten zijn beide stijlen totaal verschillend. In dit artikel vertellen we u meer over de tango en waarom deze zo speciaal is.

Tango meer dan een dans

Wanneer u mensen hoort praten over een dans, dan denkt u wellicht eerst aan bewegingen. Nu is dat in weze een logische gedachte, maar toch zullen we u daarvoor op de vingers moeten tikken. Zo is de tango veel meer dan een dans, want dans op zichzelf is meer dan bewegen. Het is expressie. En expressie is enorm belangrijk bij het dansen van de tango, of beter gezegd, bij het voelen van de tango. Een tango leren dansen is niet simpelweg het volgen van lessen, het is het leren leven alsof u de tango danst. Nuance, zwoel, vurig en discipline. De sleutelwoorden tot een heerlijke tango, maar ook tot een heerlijk leven. Een heerlijke tango doet u goed voelen, maar zal u ook in het dagelijks leven veel positiviteit brengen.

Tango als cadeau

Heeft u altijd al de tango willen leren dansen en wilt u mee worden genomen naar de zwoele Argentijnse manier van dansen? Dan kunt u de tango altijd cadeau geven, dat kan in de vorm van lessen, maar u kunt natuurlijk ook naar een dansvoorstelling gaan. Zo zou u bijvoorbeeld even uit de kou van de winterse maanden kunnen ontsnappen door naar een tango dansvoorstelling te gaan. Een goede tip is misschien om dit bij uw kerstpakket van dit jaar te voegen! Wie weet kunt u de koude maanden van het jaar wat zwoele nachten wensen! Wanneer u de tango als cadeau geeft zal het de ontvanger altijd bij blijven. Een tango is namelijk, zoals gezegd, meer dan een dans. Het is een lust voor het oog en dus een cadeau voor het hart.