blog

Paranormaal consult: wat zeggen bezoekers?

Er is veel onderzoek geweest naar paranormale sites. Hoe gaan ze te werk? Hoeveel consulenten werken er? Zijn zij echt wel paranormaal begaafd? Het is begrijpelijk dat mensen veel vraagtekens zetten bij het bovennatuurlijke, oftewel mediums en paragnosten. Het is namelijk lastig om iets te bewijzen dat niet met “normale” zintuigen wordt gezien. Het is een vraag dat mij al een tijd bezig houdt. Wat is er dan wel bewezen?
Wat wel bewezen is, is dat veel mensen veel hebben aan een paranormaal consult. Ze zeggen dat ze zich beter voelen en achteraf heel blij zijn. Ik ben op internet gaan kijken wat voor reacties ik kan vinden van bezoekers. Op veel sites kun je recensies lezen van de bezoekers.

Bezoekers van paranormale sites

Op verschillende sites kunnen bezoekers bij de mediums en paragnosten een berichtje achterlaten. Een voorbeeld van een reactie van twee bezoekers: “Het heeft mij inzicht en bevestiging gegeven die ik nodig had om verder te kunnen” en “Het medium wist precies te benoemen wat er speelde…hoefde niet veel te vragen …zal haar zeker nog een keer benaderen”. Iedereen staat wel eens op een kruispunt in het leven. Ga je links of ga je toch rechts? Op zo een moment is het fijn dat iemand je een zetje geeft in de juiste richting. Er zijn een aantal minder blije reacties. Dat is van bezoekers die teleurgesteld zijn dat hun chatminuten op waren.

Wanneer kun je aan het werk als consulent? Consulenten worden niet zomaar aangenomen. Ik ben zelf niet paranormaal begaafd en heb de proef op de som genomen. Ik heb een aantal sollicitaties verstuurd om te kijken of je makkelijk binnenkomt bij een paranormale site. Bij Puurmediums.nl volgt er een uitgebreide screening als je je aanmeldt. Wat is je ervaring? Hoe heb je jezelf ontwikkeld? Hetzelfde geldt ook voor Mediumchat.nl. Na aanmelding volgde er informatie over een training en intervisie. Dit gaf mij een goed geval. Ze weten waar ze mee bezig zijn.
Het is misschien nog niet wetenschappelijk bewezen dat paranormaliteit bestaat, maar het is wel bewezen dat veel mensen er profijt van hebben. Bezoekers zijn blij en geholpen, voor mij is dat het belangrijkst.
Tot schrijfs.

Groetjes
Laura Berkenpas