blog

Locatie om een feest te vieren

Wanneer je een feestlocatie in Breda zoekt om je party te vieren zijn er een aantal zaken waar op gelet moet worden. Wat voor feest gaat het worden? Of je nu een trouwfeest gaat vieren of een kinderfeest. Daar zitten wel een aantal verschillen in.
Bruiloft
Bij een trouwfeest worden nogal wat eisen gesteld zoals;

  • Moet op de locatie getrouwd worden?
  • Wat zijn de overnachtingsmogelijkheden.
  • Wat kun je met het licht en muziek
  • Gaat alles plaatsvinden op dezelfde locatie.
  • Is de feestlocatie goed bereikbaar
  • En niet geheel onbelangrijk…is het betaalbaar?

Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van de feestlocatie.
Muziek
Muziek en licht zijn nodig voor een goede sfeer. Komt er een band spelen of ga je het trouwfeest opluisteren met een DJ? Hoeveel decibel is toegestaan op de feestlocatie en zijn er veel omwonenden die last kunnen hebben van harde muziek. Ga een keer in de avond kijken hoe het licht is geregeld. Daar kun je eventueel aanpassingen voor verzinnen.
Dineren
Kan er op de feestlocatie uitgebreid worden gedineerd met je gasten. Wat kan er als hapje geserveerd worden tijdens een eventuele receptie.
Overnachtingsmogelijkheden
Informeer of er voor jullie een bruidssuite aanwezig is om de nacht door te brengen. En misschien kun je ook eens bekijken of er eventueel mensen kunnen slapen in de regio van de feestlocatie of op de feestlocatie zelf. Vooral wanneer er veel bruiloftsgasten van ver komen is dit prettig om in de buurt te kunnen overnachten.
Toegankelijkheid
Er zijn altijd mensen die slecht ter been zijn. Belangrijk om even te informeren of de locatie toegankelijk is voor personen in een rolstoel. En is de feestlocatie goed bereikbaar voor zowel de auto als openbaar vervoer.
Het feest
Wanneer je een bruiloft geeft en er zal worden gedanst en gegeten dan zijn er bepaalde regels ten opzichte van het aantal vierkante meters die een persoon nodig heeft. Een staande receptie moet bijvoorbeeld 2 à 3 vierkante meter per persoon bieden. Terwijl een diner met dansvloer ongeveer 4 vierkante meter per persoon vraagt. Het zou jammer zijn wanneer je te veel mensen uitnodigt die niet allemaal een dansje kunnen maken. Vooral op een trouwfeest hoort gedanst te worden!

Kinderfeest op locatie

Vroeger werden de kinderverjaardagen gewoon thuis gevierd. Tegenwoordig gaan mensen steeds meer buiten de deur een kinderfeest organiseren. Kijk wat de feestlocatie allemaal te bieden heeft voor een kinderfeest. Is er een speeltuin aanwezig op de locatie. Of biedt deze bepaalde activiteiten aan. Allemaal vragen die je jezelf moet stellen om een leuk kinderfeest op een feestlocatie te doen slagen.