blog

Hinterland Serie

Hinterland ligt in Aberystwyth, Wales. De scènes waarbij gesproken word werden tweemaal gefilmd, eenmaal in het Engels en eenmaal in het Welsh. De show werd in beide talen uitgezonden.

Richard Harrington gspeelt Tom Mathias. Hij is een aanvulling op de politieafdeling in deze kleine kuststad. Samen met hem zijn er 3 anderen. Mali Harries is Mared Rhys, zijn partner en een ervaren politieagent. Alex Harries speelt Lloyd Ellis, een computergek die niet vaak buiten komt bij de actie. Hannah Daniel speelt Sian Owens, een jongere ambtenaar die haar nieuwe baas probeert te imponeren met groot politiewerk. Superintendent Brian Prosser wordt gespeeld door Aneirin Hughes. Hij kan zo krom zijn als de misdadigers die ze meebrengen, maar dat was voornamelijk in het eerste seizoen 1.

De serie zit vol met stiltes. Dit zijn geen erg sprekende mensen. Mathias is bijzonder stilzwijgend, maar geen van de anderen vult de lucht ook met onnodig praten. Ze leven in een broeiende plek vol geheimen. En ze hebben ook hun eigen geheimen. Mathias is niet geneigd zich te verklaren aan zijn officieren en ze zijn vaak overgelaten om zijn gedachten te lezen in de hoop om te begrijpen waarom het onderzoek gaat zoals het is. Richard Harrington het fantastische als de melancholie Mathias.

De misdaden zijn waardige mysteries met een interessant cast van verdachten.

U krijgt een uitgebreid reisverslag van West-Wales, omdat de misdaden van de politie naar diverse plaatsen in de omgeving brengen. Deze omgeving ziet er niet zodanig uit dat je direct een vliegticket daarheen wilt boeken. Het kan ook zo voelen omdat een groot deel van seizoen 1 in de winter werden gefilmd toen het platteland droog en bruin was. In aflevering 4 waren er tekenen van de lente, waardoor de heuvels in het gebied heerlijk en mooi zouden kunnen zijn.

De uitgebreide trailer hieronder is in het Welsh, maar heeft Engelse ondertiteling: