blog

Een goede congreslocatie

Wanneer u een congres wil houden is het erg belangrijk om een goede locatie uit te zoeken. De beste congreslocatie is zo dicht mogelijk bij uw gasten. Komen uw gasten vanuit het hele land dan kunt het best een locatie in het midden van Nederland boeken.

Waar moet u op letten?

Zodra u voor een potentiƫle locatie gaat kijken zijn er een aantal zaken erg belangrijk. Hoeveel gasten verwacht u? De locatie moet het aantal bezoekers namelijk een goede plaats kunnen bieden in de zaal. Bereikbaarheid en parkeergelegenheid zijn ook van cruciaal belang. Wanneer het congres niet goed te bereiken is met openbaar vervoer en er komen buitenlandse gasten dan kan dit wel eens een probleem zijn. De parkeerplaats moet uiteraard voldoende parkeerplaatsen bieden voor uw gasten. Wordt de catering door het personeel van de congreslocatie geregeld of moet u hier zelf voor zorgen? Niets is zo vervelend als het boeken van een congreslocatie en er last minute achter komen dat u zelf voor de hapjes moet zorgen. U doet er goed aan om een locatie te zoeken waar ze veel ervaring hebben met het organiseren van evenementen. U kunt zo ongeveer alles uit handen geven zodat u zelf nauwelijks wat hoeft te doen. Hooguit het aanleveren van een gastenlijst en uw sprekers. De meeste congreslocaties bieden zelfs een pakket aan om de marketing en communicatie te ondersteunen of geheel zelf uit te voeren.

Orpheus Apeldoorn

Een van de grootste en tevens centraal gelegen congreslocatie vindt u in Apeldoorn. Het theater van Orpheus heeft genoeg ruimte om 1300 gasten te kunnen ontvangen. Deze locatie beschikt over 3 grote theaterzalen en 8 sub zalen die ruimte bieden van 10 tot 200 personen. Voor catering kan gezorgd worden er is een goede keuken beschikbaar waar gevarieerde gerechten en hapjes gemaakt kunnen worden. Qua parkeergelegenheid kan het eigenlijk niet beter. De parkeergarage zit pal naast het theater. In de regen hoef je dus maar een klein stukje te lopen om naar binnen te gaan. Heeft u geen ervaring met het organiseren van een congres? Laat dit dan aan het team van Orpheus over, zij hebben hier ervaring mee en zullen het tot in de puntjes verzorgen.