blog

Darten steeds populairder

dartbord
De meeste mensen hebben in hun leven weleens een keer een potje dart gespeeld in een of ander café. Biertje erbij en gooien maar, darten is een gezellige bezigheid in de kroeg, op een vereniging of gewoon thuis. In veel cafés hangt wel een dartbord waar je relaxed een paar pijlen kunt gooien. Er worden vaak ook toernooien georganiseerd voor de bezoekers van de kroeg waarbij ook leuke prijzen te winnen zijn. Maar er zijn ook echte dartverenigingen waar je competitie kunt spelen, zowel op lokaal als op landelijk niveau.

Darten steeds populairder

De laatste jaren is darten steeds populairder geworden in ons land, niet in de laatste plaats omdat veel Nederlanders hoog op de ranking lijsten staan. Raymond van Barneveld bijvoorbeeld was de eerste Nederlander die het wereldkampioenschap darten won en sindsdien is darten steeds populairder geworden in ons land. Er worden de laatste jaren ook steeds vaker darttoernooien op de televisie uitgezonden en die programma’s worden goed bekeken in Nederland. Dat zegt al het iets over de populariteit van de sport. Darten is zowel leuk om naar te kijken als om zelf te doen.

Darten moeilijk?

Gewoon een potje darten kan iedereen wel leren maar de echte top is moeilijk te halen. De bekende triple twintig is al moeilijk te raken, maar op het hoogste niveau moet je hem toch echt regelmatig kunnen raken en dat is maar voor een aantal mensen weggelegd. Om echt goed te worden moet je naast ontzettend veel oefenen ook echt talent hebben, anders kom je er niet. Het lijkt allemaal zo eenvoudig maar de praktijk is toch echt anders. Het gooien van een bepaalde dubbel bijvoorbeeld vereist veel oefening. De grote darttalenten die je op de televisie ziet spelen hebben uren en uren geoefend om hun niveau te halen.

Dartpijlen kopen

Zorg ervoor dat je gooit met de juiste dartpijlen van een goede kwaliteit. Er zijn speciale dartwinkels in Nederland waar je diverse dartpijlen uit kunt proberen om zo tot een goede keuze te komen. De een heeft liever lichte pijlen, de ander gooit weer liever met iets zwaardere darts. Het vinden van goede dartpijlen die echt bij je passen is een kwestie van uitproberen. In de betere dartwinkels is er altijd wel iemand die je goed kan adviseren bij de keuze van de juiste dartpijlen. Neem je tijd bij het kiezen van de juiste dartpijl, gooi een tijdje met verschillende pijlen. Op een gegeven moment voel je van zelf welke darts het lekkerste gooien.