blog

Dagje uit je gezin

Zomervakantie is weer begonnen. Kinderen zijn lekker minimaal 6 weken vrij. De meeste gezinnen gaan met zijn alle op vakantie naar een ander land of blijven in Nederland. De laatste jaren gaan steeds meer gezinnen met z’n alle naar het buitenland. Reizen wordt steeds goedkoper en de kosten voor een overnachting zijn in het buitenland vaak veel goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je voor een week verblijf in Nederlandse vakantieparken al gauw 800 tot 1200 euro per 2 weken wanneer je met zijn viertjes weg gaat. En dan heb je alleen nog maar overnachtingen, je moet dan nog zelf zorgen voor het eten en allerlei activiteiten. Voor deze prijs kun je makkelijk op vakantie in Griekenland of Turkije in een all-inclusief hotel. Je hoeft dan bijna 2 weken lang geen geld meer uit te geven. Tenzij je natuurlijk buiten je hotel activiteiten gaat doen. Het is daarom vaak goedkoper om een verre reis (lees binnen Europa) te maken. Ook buiten de deur eten is in het buitenland vaak veel goedkoper dan wanneer je in Nederland op vakantie gaat.

Pretparken

Niet iedereen heeft het geld om op vakantie te kunnen gaan met een hele gezin. Wanneer je bijvoorbeeld een gezin bent met vier kinderen betaal je een hoop geld als je twee weken er op uit wilt gaan. Wanneer er binnen een gezin maar een persoon fulltime werkt is het lastig om zoveel geld vrij te houden voor een vakantie. Toch wil je kinderen hun vakantie van hun leven geven. Gelukkig hebben wij in Nederland veel pretparken waar je met kinderen prima de hele dag vermaken. Efteling staat zelf in de top van de beste pretparken binnen Europa. Wil je nog wat geld besparen dan zijn er sites te vinden waarbij je korting kan krijgen op bepaalde pretparken. Korting dagje uit  is een voorbeeld waar je veel geld kan besparen op leuke uitjes binnen Nederland. Zo scheelt het zeker veel geld wanneer je met een groot aantal mensen erop uit gaat.

Museums

Het klinkt heel ouderwets maar museums worden steeds populairder onder de kinderen. Dit komt mede door de museums zelfs. Ze richten steeds meer hun museum in die aantrekkelijk maakt voor kinderen om te bezoeken. Ze maken er meer een beleving van die pas bij de doelgroep. Zo maakt het voor iedereen een stuk leuker om een museum te pakken. Kinderen leren er van en voor de ouderen is het ook leuk om dingen te zien en te leren.