blog

Congresstad Leiden

LEIDEN, EEN KORTE INTRODUCTIE

Leiden: voor ieder wat wils!
Leiden is een bruisende stad! Leiden kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar de Spaanse belegering. Daarnaast biedt Leiden een cultureel scala aan evenementen, bezienswaardigheden en musea. Maar Leiden wordt ook gekenmerkt door een levendig studentenleven en het ruime aanbod in congreslocaties.

Geschiedenis
Leiden is een stad van beroemdheden: Rembrandt werd er geboren en de eerste tulp groeide hier dankzij Clusius. De strijd tegen de Spaanse belegering, het Leidens ontzet, is ook onderdeel van de rijke historische achtergrond van de stad. En wie heeft er niet gehoord van de Leidse buskruitramp in 1807? Alleen al vanwege deze stukjes ‘vaderlandse’ geschiedenis is Leiden zeker een bezoek waard!

Cultuur in Leiden
Naast een rijke historie heeft Leiden nog meer in haar mars. Leiden biedt een ruim aanbod aan culturele evenementen en bezienswaardigheden. Zo worden er veel festivals gehouden, zoals Werfpop en het Leids Film Festival. Maar Leiden herbergt ook een aantal belangrijke musea. Denk hierbij aan het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en Museum Boerhaave.

Studentenstad Leiden
Als studentenstad doet Leiden niet onder voor Utrecht of Rotterdam. Leiden herbergt twee universiteiten en een hogeschool. De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en werd opgericht in 1575 (vlak na het Leidens ontzet). De faculteiten van de universiteit, maar ook de studentenverenigingen en talloze gezellige kroegjes, zijn allemaal te vinden in het bruisende centrum van Leiden.

Leiden als congresstad
Als congresstad is Leiden in opkomst, mede dankzij de samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Leiden en de gemeente Leiden. De stad heeft een ruim aanbod in congreslocaties, waarbij de maximale capaciteit varieert van 200 tot 1500 personen. Denk bijvoorbeeld aan een zaal in Naturalis of een locatie zoals de Hooglandse kerk. Voor elk congres heeft Leiden een passende locatie!. Meer congresinformatie vind je op de pagina’s Congreslocaties, Hotels en Restaurants.