Bedrijfsfeesten

Bedrijfsfeesten organiseren?

Bij het organiseren van een bedrijfsfeest is het handig dat u een organisator kunt inschakelen. U wilt wellicht optimaal kunnen genieten van het feest en zelf de touwtjes uit handen geven aan een professional. Het organiseren van een dergelijk feest kan intensief zijn. U kunt een organisator inschakelen voor het verzorgen van het licht of geluid, maar het kan ook om het totale bedrijfsfeest gaan. Denk hierbij aan het de locatie, de catering en het entertainment.

Soort bedrijfsfeest

Als het om bedrijfsfeesten gaat kunt u vele kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een eenvoudige borrel, personeelsfeest, congres, workshops, seminar of symposium. De laatste vier begrippen worden externe bedrijfsevenementen genoemd. Het is ook een idee om aan het bedrijfsfeest een bepaalde thema te koppelen.

Bij een thema hoort natuurlijk een passende decoratie. Ook dit kan allemaal worden gedaan door een professionele organisator. Uiteraard met als doel om een bedrijfsfeest te organiseren die u en uw collega’s of medewerkers niet zo snel zullen vergeten.

Bij een feest mag een goede catering niet ontbreken. U kunt kiezen voor hapjes, maar een warm of koud buffet is ook bij een bedrijfsfeest toepasselijk. Ook wat het eten betreft is er van alles mogelijk. U kunt het eten en drinken aan laten sluiten bij het thema of gaan voor een Oosters of een origineel Arabisch buffet.

De locatie van het bedrijfsfeest is ook bepalend voor de sfeer van het feest. Er zijn vele feestlocaties te bedenken. Denk aan discotheken, hotels, kastelen, strandpaviljoenen, partyschepen, zeilschepen, salonboten en zelfs treinen of trams kunnen dienen als onderkomen voor een bedrijfsfeest. Bij een externe locatie moet u ook rekening houden met feit of de locatie een huiscateraar heeft of niet. In het laatste geval moet er een cateraar worden ingehuurd.

Wat kost een bedrijfsfeest?

Een bedrijfsfeest hoeft niet duur te zijn. Voor een relatief eenvoudig bedrijfsfeest betaalt u omgerekend gemiddeld 25 euro per aanwezige gast. Uiteraard kunt u dit veel duurder maken door een dure locatie te huren, een lopende buffet te houden en een dure artiest te boeken. De prijs hangt onder meer af van de volgende factoren:

  • Aanleiding van het bedrijfsfeest
  • Welk thema wordt er gekozen
  • Soort entertainment (worden de medewerkers vermaakt of zorgen ze zelf voor entertainment)
  • De duur van het bedrijfsfeest
  • Aanwezigheid van partners of kinderen (meer aanwezigen dus duurder)

Er kan ook aan de hand van uw budget een bedrijfsfeest worden georganiseerd. Uiteindelijk zult u in alle gevallen ongestoord kunnen genieten van een tot in puntjes verzorgd feest.