blog

Een website laten maken. Waar let je op?

Als artiest of entertainer is het goed om online vindbaar te zijn, zodat je meer boekingen kunt krijgen. De website waar mensen over jou kunnen lezen en contact kunnen opnemen, zorgt dat mensen een beeld bij je krijgen. En je wilt natuurlijk wel dat dit een goed beeld is. Hoe beter je website, hoe eerder mensen je zullen boeken. Zorg er dus voor dat je wel het juiste imago neerzet. Met een simpel html website met glitterende gifjes en schreeuwende teksten kom je er niet meer. Bezoekers zoeken een professional, dus dat moet je website ook uitstralen.

Een betrokken partij

Als je een website laat bouwen, wil je een partij hebben die betrokken is bij jou en je organisatie. Als er van tevoren al bekend is, dat er geen meeting of persoonlijk contact plaatst zal vinden, raden wij aan om toch echt een andere partij te zoeken. Uiteindelijk is het jouw imago die belangrijk is, dus degene die jouw website gaat maken, moet wel een beetje verdiepen in wie jij bent en wat je wilt. Dit kan alleen als je samen het creatieve proces in gaat door te overleggen en samen te sparren. Daarbij zou je zoveel mogelijk betrokken moeten worden bij het proces. Als je aankomt bij de dokter voor onderzoek en hij komt opeens aan met een spuit zonder verdere uitleg, voel jij je ook niet op je gemak. Dit is hetzelfde idee als dat iemand voor jou een website bouwt, zonder uit te leggen waarom hij dingen wel of niet aanraadt. Uiteraard moet je wel blijven vertrouwen op de specialist en niet alles wantrouwen. Soms is iets niet goed uit te leggen en moet je er maar op vertrouwen dat het goed wordt gedaan.

Begin met de inhoud, dan pas het design

Mensen zijn visueel ingesteld en zullen daarom eerder vallen voor een design, dan voor het ontwerp. Toch moet je bedenken dat het design om de content heen gebouwd moet worden. Als je een kledingstuk laat maken, moeten ook eerst de maten worden opgenomen, voor het kledingstuk zelf gebouwd kan worden. Een design kan er heel mooi uitzien in een voorbeeld, maar als jij opeens een stuk meer content gebruikt dan in het voorbeeld, kan het er toch wel anders uitzien dan je van tevoren dacht. Bedenk dus eerst wat je allemaal op je website wilt zetten qua content. Dit is tekst, afbeeldingen, video’s, pagina’s, etc. Samen ga je dan met je designer aan een structuur werken, waar een design omheen gebouwd kan worden. Zo is de website helemaal op maat gemaakt en wordt dit een stuk mooier. Bedenk echte4r wel, dat niet álles op maatwerk mogelijk is, zonder hier een hoge prijs voor neer te zetten. Als je een speciaal programma wilt importeren op een website, zal er waarschijnlijk een speciaal script voor geschreven worden. Dit kost tijd en dus ook geld. Probeer in sommige gevallen een compromis te vinden. Voordat er ook maar iets wordt gebouwd, moet je het ook eens worden over het CMS dat wordt gebruikt.

Zorg voor een verantwoordelijke die kan updaten

Als er eenmaal een website is, wordt er verder niet zo veel mee gedaan. Echter is het belangrijk dat de website up to date blijft. Zorg dus dat er iemand wordt aangewezen binnen de organisatie die de website bijwerkt als dit nodig is en ook nieuwe content kan toevoegen. Niet alleen is dit voor bezoekers goed om te zien, dat er nieuwe dingen gebeuren. Maar ook Google stelt dit zeer op prijs, omdat er dan relevante informatie op blijft staat, wat er weer voor zorgt dat de website hoger in de zoekopdrachten terecht kan komen.

Natuurlijk zijn er nog véél meer tips dan deze. Wil je meer informatie over een website laten maken? Neem dan contact op met een partij die deze diensten voor je kan leveren.